За кордоном у в'язницях перебувають майже 300 українських моряків – МЗС

Вівторок, 9 жовтня 2018, 20:12

У в'язницях за кордоном станом на 9 жовтня утримуються близько 300 українських моряків.

Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Сьогодні в МЗС презентували проект щодо попередження залучення моряків до злочинів на морі, забезпечення захисту їх прав на справедливе поводження під час кримінальних проваджень, у місцях досудового тримання та у закладах відбування покарань.

Директор департаменту консульської служби Сергій Погорельцев зазначив, що необхідність реалізації проекту викликана збільшенням кількості арештів правоохоронцями іноземних держав українських моряків за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів, а також у контрабанді вибухових речовин і тютюнових виробів до третіх країн.

"Станом на 9 жовтня понад 290 українських моряків утримуються в пенітенціарних закладах за кордоном", - сказав Погорельцев.

Голова профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв додав, що проблема втягування моряків у злочини на морі має глобальний характер і актуальна для більшості держав світу. Зокрема, судна з українцями на борту затримували в портах Греції, Італії, Франції, Іспанії, Лівії та Нігерії.

"Реалізація проекту дозволить створити дієві та ефективні механізми попередження злочинів на морі, а також забезпечити захист прав моряків на справедливе поводження незалежно від місця їх затримання", - додали у консульській службі.

Як випливає з повідомлення, Міжнародна федерація транспортників підтвердила свою готовність надати профспілці робітників морського транспорту та МЗС необхідну допомогу у реалізації проекту.

Минулого тижня у Греції берегова охорона затримала українське судно з трьома членами екіпажу за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування