Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд оголосив вирок чотирьом заворушникам під Харківською ОДА

Середа, 7 листопада 2018, 14:11

Київський районний суд Харкова засудив чотирьох учасників заворушень і захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації в квітні 2014 року.

Відповідний вирок опублікували на сайті єдиного держреєстру судових рішень 6 листопада.

Суддя Наталя Бородіна винесла рішення 1 жовтня.

Всіх чотирьох обвинувачених засудили до 5 років позбавлення волі, але з випробувальним терміном у 2 роки, тобто наразі засудженні не будуть відбувати покарання у місцях позбавлення волі.

За рішенням суду, вони зобов’язані періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

"Суд вважає, що стороною обвинувачення не доведено та не підтверджено належними доказами вина обвинувачених в тому, що вони були активними учасниками у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особами, погромами, підпалами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися, як зброя, тому суд вважає недоведеною вину обвинувачених в інкримінуванні їм вказаних дій", - йдеться в тексті рішення.

У суді також визнали необгрунтованими слова обвинувачених про те, що вони не брали участі в масових заворушеннях, а в будівлю ХОДА потрапили вільно, або були затримані біля неї з невідомих причин, знаходились там із цікавості.

Затримані на суді своєї провини не визнавали.

Зазначається, що допитані в суді потерпілі та свідки не вказували конкретно на обвинувачених.

Водночас суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 тис. 786,5 грн), Академії внутрішніх військ (21 тис 134 грн) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" (3 млн 496 тис 602 грн).

Вирок можуть оскаржити протягом 30 днів з дня його проголошення, а набере він чинності після закінчення строку на подання апеляції.

Затриманим інкримінували вчинення злочину за ч.1 ст. 294 КК України, тобто активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалось захопленням будівлі.

Це не перший випадок, коли обвинувачені в захопленні Харківської обладміністрації в квітні 2014 року отримують умовний термін.

Зокрема, 18 вересня ще 5 учасників захоплення ОДА в Харкові отримали умовні терміни.

18 червня суд також присудив умовний термін одному з обвинувачених в організації захоплення будівлі Спартаку Головачову та двох інших обвинувачених – в активній участі в масових зіткненнях.

Всі троє були засуджені до 5-ти років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Як повідомлялося, увечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обладміністрації. Вранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції було затримано 65 осіб. Пізніше був затриманий ще один чоловік.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...