УЗ порадила їхати до "Борисполя" лише експресом, а він зламався

Субота, 1 грудня 2018, 12:11
УЗ порадила їхати до Борисполя лише експресом, а він зламався

В "Укрзалізниці" заявили, що попри снігопади УЗ "повністю контролює ситуацію з рухом пасажирських та вантажних поїздів".

Про це йдеться у повідомленні УЗ на сайті компанії. 

"Залізниця працює в штатному режимі. ... Завдяки злагодженій роботі залізничників затримок поїздів через негоду не було", - повідомили в УЗ.

При цьому в "Укрзалізниці" закликали пасажирів під час планування поїздок враховувати погодні умови, а тим, хто планує подорожі до аеропорту "Бориспіль", користатися залізничним експресом "Kyiv Boryspil Express". 

"Радимо скористатися швидкісним залізничним експресом Kyiv Boryspil Express. У сьогоднішніх погодних умовах це чи не єдиний надійний транспорт, завдяки якому ви точно не запізнитеся на свій літак. Новий експрес відучора курсує зі станції Київ-Пасажирський до станції Бориспіль-аеропорт, із зупинкою на Дарниці", - заявив на своїй сторінці у FB в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниці" Євген Кравцов. 

Разом з тим в ефірі "Hromadske" вдень 1 грудня повідомили, що швидкісний експрес Київ-Бориспіль зламався в дорозі до аеропорту. Через несправність та кілька зупинок під час руху до "Борисполя" частина пасажирів експресу могла запізнитися на свій літак. 

За словами водія експресу, виникла проблема із двигуном. Провідники в експресі повідомили, що поїзд, який застряг, мають відбуксирувати до аеропорту. 

Аби встигнути на рейси, деякі пасажири вискочили з потяга.

Станом на 12:50 експрес почав рух до аеропорту "Бориспіль" за допомогою буксиру. Пасажири прибули до аеропорту о 13:01 - за дві години після відправлення.

Як повідомило згодом "Hromadske",  через поломку експреса один із пасажирів не встиг на літак. Даніель Беккер мав летіти з пересадкою у Досі (Катар).

"Запізнився і купив квиток на завтра за 550 доларів", - розповів він. Решту рейсів і пересадок йому перенесли

Як заявив керівник Південно-західної залізниці Роман Веприцький, з пасажирами, які потребують компенсації, УЗ "буде працювати": "Нікого не залишимо". 

Згодом в.о. глави правління УЗ Євген Кравцов повідомив: "Усі пасажири встигли на свої рейси. Одного пасажира переєстрували на завтрашній рейс до Дохи. УЗ приносить вибачення за незручності. Зараз затримок у графіку швидкісного сполучення до аеропорту Бориспіль вже немає". 

Читайтет також:

 Чи потрібен Києву "Повітряний експрес"? Досвід десяти європейських столиць

УЗ запустила роботу "Kyiv Boryspil Express" 30 листопада. 

Рейковий автобус курсуватиме між київським залізничним вокзалом та аеропортом Бориспіль. Експрес курсуватиме цілодобово та прямуватимуть за маршрутом Київ-Пасажирський - Дарниця - Бориспіль-аеропорт. Вартість проїзду - 80 гривень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування