У Пентагоні відреагували на російські бомбардувальники в Венесуелі

Вівторок, 11 грудня 2018, 04:22

Коли США відправляють цивільному населенню Венесуели гуманітарну допомогу, Росія відправляє військові літаки.

Так прокоментував інформацію про прибуття до Венесуели російських бомбардувальників представник Пентагону полковник Роб Меннінг, повідомляє прес-служба міністерства оборони США.

"Порівняйте це з Росією, чий підхід до рукотворної катастрофи в Венесуелі полягає у відправці стратегічних бомбардувальників замість гуманітарної допомоги", - сказав він.

"Уряд Венесуели має зосередитися на наданні гуманітарної підтримки і допомоги, щоб зменшити страждання свого народу, а не на російських військових літаках", - додав Меннінг.

У Пентагоні зазначили, що лікарі на борту шпитального корабля  USNS Comfort надали медичну допомогу більш ніж 20 тисячам цивільних осіб і провели понад 600 операцій в декількох країнах Центральної і Південної Америки.

"Це медична допомога, до якої цивільні особи інакше не мали б доступу", - заявив Меннінг.

"Їх присутність говорить про те, яким ми бачимо себе сусідом в Західній півкулі і як ми розуміємо важливість надання гуманітарної допомоги тим, хто в іншому випадку не мав би її", - додав він.

Криза у Венесуелі може бути вирішена тільки шляхом відновлення демократичного уряду, верховенства права і поваги основних прав і свобод людини, підкреслив Меннінг.

Як повідомлялося, в Каракас прибуло близько 100 російських пілотів і іншого персоналу, два надзвукових бомбардувальника Ту-160 і ще два інших літака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News