Мокрий сніг, хуртовини та ожеледь: В Україні через циклон погіршиться погода

Вівторок, 11 грудня 2018, 09:54

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають, що у найближчі дні у країні очікуються снігопади, хуртовини, та ожеледиця.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що за даними Укргідрометцентру, вранці 11 грудня у північних та центральних областях туман, видимість 200-500 м, вдень у Приазов'ї сильний дощ.

На півдні країни прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, у північних та центральних областях місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Також синоптики повідомляють, що 12-13 грудня очікується ускладнення погодних умов: 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см.

Вночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади переважно у вигляді дощу.

13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.·

Як повідомляє у Facebook синоптик Наталка Діденко, 12 грудня у більшості областей України визначатиме некомфортну погоду циклон з півдня.

"Ось він вже на ранковому супутнику закрутився (на другому фото) і почав дощ та мокрий сніг з вітром", - йдеться у повідомленні.

За її словами, у середу випадатиме сніг, мокрий сніг, на півдні та сході переважно з дощем, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та "нахабна" ожеледиця.

Вона зазначила, що температура повітря буде близько нуля, на заході вночі -1-4 градуси.

У Києві у середу очікується сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини та ожеледиця.Температура повітря близько нуля.

"Тобто, складні погодні умови! Не легковажте прогнозом погоди", - додала Діденко.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News