Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На в'їзді до Криму силовики РФ затримали кримськотатарського активіста - Чубаров

Четвер, 13 грудня 2018, 00:22
Едем Бекіров

На в'їзді до окупованого РФ Криму з боку Чонгара 12 грудня затримали громадянина України, кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

"12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара був затриманий громадянин України, кримський татарин Едем Бекіров, 1961 року народження, житель селища Новоолексіївка Херсонської області.

Відомо, що Едем прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів", - написав Чубаров.

Голова Меджлісу зазначив, що Бекірова затримали близько 08:30 ранку при проходженні паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

"Близько 14:40 російські силовики вивезли Бекірова з контрольного пункту на адміністративному кордоні Чонгар вглиб півострова.

Як свідчать очевидці, при посадці Бекірова в машину, російськими силовиками згадувалосяь місто Джанкой, але справжнє місце перебування Едема Бекірова поки не відоме", - заявив Чубаров.

Він також повідомив, що Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом Меджлісу.

У січні 2018 року Бекіров переніс складну операцію на серці. Крім того, він носить протез на правій нозі (нижче коліна).

Пізніше Чубаров написав, що Бекірова доставили в будівлю ФСБ РФ у Сімферополі, йому висунули звинувачення.

"Щойно стало відомо, що Едема Бекирова привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де російські окупанти в присутності призначеного адвоката висунули йому звинувачення...

Едему Бекірова дали можливість повідомити свою дружину по телефону про місце свого перебування", - наголосив голова Меджлісу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування