Синоптики розповіли, коли снігова стихія вгамується

Четвер, 13 грудня 2018, 13:29

В Україні найближчої доби погода стабілізується, на півдні та сході сніг припиниться, температура майже не зміниться і залишиться досить високою як для цього періоду року.

Про це, посилаючись на дані Укргідрометцентру, повідомляє в четвер "Інтерфакс-Україна".

У п'ятницю очікується невеликий, у західних областях помірний, сніг, лише в східних областях, вдень і в південній частині без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно південно-східний (у західній частині - північно-західний), 5-10 м/с.

За прогнозами синоптиків температура вночі та вдень буде від 4° морозу до 2° тепла.

Вдень у Криму та на півдні Одеської області 3-8° тепла; в Карпатах уночі 5-10° морозу, вдень 0-5° морозу.

У Києві 14 грудня очікується невеликий сніг; на дорогах ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень 0-2° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, 14 грудня найвища температура в столиці вдень була 9,8° у 1950 році, найнижча вночі -23,4° у 1921 році.

У суботу в Україні опадів не очікується, лише вдень на Закарпатті та Прикарпатті невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м / с.

Температура вночі 4-9° морозу, вдень 1-6° морозу, на Закарпатті та півдні країни близько 0°; в Карпатах вночі 6-11° морозу, вдень 2-7° морозу.

У Києві 15 грудня – без істотних опадів; на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7°, вдень 2-4° морозу.

Нагадаємо, снігопад 13 грудня засипав майже всю Україну, висота заметів подекуди сягає 33 см.

Водночас у Державній службі з надзвичайних ситуацій зазначають, що транспортне сполучення на  дорогах державного та місцевого значення забезпечено.

Також рятувальники кажуть, що до них не надходила інформація про аварійні відключення теплопостачання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування