Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДБР розслідує аварію Су-27 на Житомирщині

Субота, 15 грудня 2018, 18:38

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження щодо обставин аварії військового літака Су-27, внаслідок якої загинув його пілот.

Як повідомляє прес-служба ДБР, провадження відкрито за статтею 416 Кримінального кодексу України (Порушення правил польотів або підготовки до них).

Зазначається, що процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Центрального регіону України.

"Наразі на місці аварії працює спільна слідча група центрального апарату Державного бюро розслідувань та територіального управління, розташованого у місті Хмельницькому, група військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України та прокурорів Житомирського гарнізону", - повідомили в ДБР.

Разом з тим, командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що загиблим пілотом Су-27 був майор Фоменко Олександр Васильович, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України.

Пілот народився 1975 року на Сумщині, був одружений та мав доньку.

"Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27. Загальний наліт – 482 год. У 2018 р. – 45 год. Підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих та складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в АТО у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, поблизу смт Озерне на Житомирщині в суботу розбився винищувач Су-27, льотчик загинув.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування