"Енергоатом" купив у литовців обладнання для Хмельницької АЕС на 3,3 млн євро

Понеділок, 17 грудня 2018, 03:04

Держпідприємство "НАЕК Енергоатом" 10 грудня за результатами тендеру замовило UAB "Sverstas Group" (Литва) обладнання для Хмельницької АЕС на 3,32 млн євро (134,06 млн гривень).

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Зазначається, що ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 134,22 млн грн.

"У квітні 2020 року поставлять установку дезактивації металу та устаткування комплексу з переробки радіоактивних відходів. Виробником вказаний переможець.

Гарантійний строк складає два роки або 5 тис годин безперервної роботи основних компонентів та систем", - йдеться у повідомленні.

Як передають "Наші гроші", конкурентами з обладнанням власного виробництва були Консорціум "Спеценергетікос" і ТОВ "Промислово-фінансова компанія "Технополюс" Едуарда Шпаковського, імпортна складова їхніх пропозицій становила відповідно 75% і 60%.

"Литовська "Svertas Group" належить директору Олексію Ветлугіну, Максиму Коротаєву, Ігорю Преснякову та Денису Лук’янову. Контактною особою у "Прозорро" є Наталія Синявська.

Компанія має 58 співробітників та оборот 2-3 млн євро у 2017 році. Вона підтвердила досвід успішно виконаним договором від 2013 року із ДП "Ігналінська АЕС" (Литва) про поставку комплексу для демонтажу обладнання блока G1 за 3,05 млн євро", - йдеться у матеріалі.

Повідомляється, що переможець вдруге отримав підряд в Україні.

"У вересні "Енергоатом" за 2,99 млн євро замовив йому установку вилучення відходів з відсіків сховища твердих радіоактивних відходів комплексу з переробки радіоактивних відходів для ХАЕС виробництва ТОВ "Атомспецсервіс" (Росія) Олександра Міщенка і Володимира Гермашова, партнерами котрого є держконцерн "Росатом" і ЗАТ "Діаконт", яке цьогоріч було виведене з-під санкцій РНБО.

Засновниками столичного Консорціуму "Спеценергетікос" є UAB "Specialus Montažas-Ntp" ("SM-Ntp", Литва) Андрія Сладкопєвцева і Маріюша Коженєвського та київське ТОВ "Спеценергетікосмонтаж" Богдана Чекеренди і "SM-Ntp", - пишуть "Наші гроші".

Раніше частку Чекеренди у "Спеценергетікосмонтажі" мав Дмитро Максименко з Бучі.

Зазначається, що Сладкопєвцев із низкою росіян володіє патентом на "Спосіб перевантаження палива атомної станції для допалювання і прилад для його здійснення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News