Поліція затримала ймовірного замовника вбивства "Сармата" – Аброськін

Понеділок, 17 грудня 2018, 12:27

Правоохоронці затримали уродженця міста Дніпро, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

Про це повідомив 17 грудня у Facebook перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

"Вчора при спробі перетнути кордон в міжнародному аеропорту "Харків" працівниками кримінальної поліції був затриманий мешканець Дніпра, який обґрунтовано підозрюється та є одним із замовників убивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка, котрий був вбитий 31.07.2018 року у Бердянську", – пише Аброськін.

Як повідомляє Державна прикордонна служба, підозрюваний намагався вилетіти до Туреччини рейсом "Харків – Стамбул".

 "Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником декількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", – зазначив також Аброськін.

За його словами найближчим часом чоловіку оголосять підозру за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

В той же час у коментарі "Громадському" Аброськін повідомив, що затриманий – чоловік на ім’я Євгеній є бізнес-партнером іншого затриманого у справі – Михайла Сігіди.

Затриманий чоловік також має стосунок до закладу "Мохіто" (власність Сігіди). Як повідомлялось, саме в цьому закладі часто помічали затриманого раніше Сігіду у компанії народного депутата від БПП Сергія Валентирова.

За словами дружини та побратимів Олешка, саме з Валентировим та ще з одним депутатом Олександром Пономарьовим у "Сармата" був конфлікт.

На їхню думку, вони також мають стосунок до злочину.

Це вже шостий затриманий у справі вбивства Олешка. Нині під вартою перебувають четверо ймовірних виконавців убивства та один організатор. Судове засідання щодо нового затриманого відбудеться 18 грудня.

Про розкриття нападу на Олешка в МВС заявляли  ще у вересні.

АТОвця та громадського активіста Віталія "Сармата" Олешка вбили пострілом у спину 31 липня.

1 серпня поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.

31 липня начальник ГУ НП в Запорізькій області Сергій Коміссаров зазначив, що правоохоронці поки не можуть назвати мотиву вбивства "Сармата" і відпрацьовують всі версії. Також Коміссаров сказав, що злочин скоїв АТОвець.

9 серпня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що вбивство "Сармата" було замовним.

21 серпня Апеляційний суд Запорізької області залишив під вартою до 29 вересня4 підозрюваних у вбивстві Олешка.