Партнерів колишнього радника Трампа звинувачують в агентурній діяльності на користь Туреччини

Вівторок, 18 грудня 2018, 00:47

Двоє колишніх ділових партнерів Майкла Флінна, який в минулому обіймав посаду радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки, діяли в якості "нелегальних агентів" турецького уряду.

Про це повідомило міністерство юстиції США, пише DW.

За його інформацією, американець Биджан Рафікян і турецька громадянин Каміль Екім Альптекін намагалися домогтися екстрадиції до Туреччини радикального проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

За даними судової влади, Флінн спільно з Рафікяном заснували компанію, яка отримала 530 тисяч доларів на тримісячний турецький проект. За допомогою нього передбачалося направити думку американських політиків і суспільства проти проповідника, йдеться в обвинувальному висновку.

Щодо Флінна ведеться окреме розслідування. Екс-радник Дональда Трампа визнав, що передав судовій владі США неправдиві відомості про свої контакти з урядом Туреччини.

Ґюлена, який проживає в Сполучених Штатах, Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту в Туреччині в 2016 році. 16 грудня турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу повідомив, що президент США обіцяв видати Ґюлена Туреччині.

Однак наступного дня співробітник Білого дому заявив, що під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом на саміті G20 в Аргентині Дональд Трамп не брав на себе зобов'язання екстрадувати проповідника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News