Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони Британії впроваджує стратегію протидії Росії

Вівторок, 18 грудня 2018, 20:41

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон у вівторок оголосив про введення в дію стратегії з нейтралізації зовнішніх загроз з боку інших держав, зокрема, Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Вільямсон заявив, що він прийме стратегію, яку Велика Британія не використовувала з часів "холодної війни", для боротьби з сучасною російською загрозою" - пише видання.

Британський чиновник пообіцяв, що його відомство також візьметься за зміцнення збройних сил Великої Британії, покращить боєготовність кораблів, підводних човнів і вертольотів та активізує наступальні кібер-операції.

Вільямсон розповів, що в структурі його міністерства створили постійний підрозділ, в обов’язки якого, серед іншого, входить оцінка потенціалу недружніх держав, таких як Іран та Китай. Крім того, ця структура за підтримки колегії зовнішніх експертів аналізуватиме здатність британських військових реагувати на зовнішні загрози.

Подібний відділ існував у Великій Британії в часи "холодної війни", однак був розформований у зв'язку зі зміною політики СРСР при приході до влади Михаїла Горбачова.

Раніше стало відомо, що розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo увійшов через протоку Босфор у Чорне море.

Велика Британія збільшить військову підтримку України у той час, як країна продовжує боротися з російською агресією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...