Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада дозволила навчальним закладам здавати в оренду приміщення

Четвер, 20 грудня 2018, 13:40

Верховна Рада законодавчо врегулювала можливість освітніх установ здавати в оренду приміщення для надання соціально-побутових послуг учасникам навчального процесу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що відповідний законопроект №9425 про внесення змін до ст.80 закону "Про освіту" за основу та в цілому підтримали 238 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Згідно з прийнятими змінами до закону, як раніше, об'єкти і майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації або використання за освітнім призначенням.

Однак тепер закон встановлює, що освітні установи можуть здавати свої об'єкти і майно в оренду для надання послуг, які не можуть забезпечити самі і які пов'язані з забезпеченням навчального процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу.

Повідомляється, що з січня 2018 року регіональна відділення Фонду державного майна почали відмовляти суб'єктам підприємницької діяльності в укладенні і переукладанні договорів оренди для розміщення на території навчальних закладів їдалень, буфетів та інших соціально-побутових об'єктів, вказуючи, що вони не відповідають освітнім призначенням.

Відділення ФДМ посилалися на розпорядження ч.4 ст.80 закону "Про освіту" від вересня 2017 року і враховують висновки Верховного суду в постанові від січня 2018 року.

"Внаслідок цього суб'єктам підприємницької діяльності, які надавали на території вищих навчальних закладів послуги громадського харчування, відмовлено в укладенні або в продовженні дії договорів оренди, що позбавило співробітників і студентів вищих навчальних закладів можливості харчуватися на території навчального закладу", - сказано в супровідному документі.

Закон вступить в силу на наступний день після його публікації.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...