У колишнього голови Чернівецької ОДА провели обшуки

Субота, 22 грудня 2018, 16:37

У колишнього голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука правоохоронці провели обшуки.

Факт обшуків у коментарі Укрінформу підтвердив сам колишній чиновник.

"Деякі місцеві ЗМІ повідомили вчора, що обшуки нібито проводили працівники НАБУ. Але їх там не було. Насправді, це були співробітники управління захисту економіки. Частина була з Тернопільської області, решта – місцеві, чернівецькі", – сказав Фищук.

"Це хотіли в черговий раз мене залякати. Обшуки тривали більше 4 годин. На мою думку, вони шукали документи про те злочинне угруповання, яке зараз є на Чернівецькій митниці та в самому управлінні захисту економіки. Але з чим вони прийшли, з тим і пішли", – розповів екс-голова Чернівецької ОДА.

В Управлінні захисту економіки в Чернівецькій області Укрінформу підтвердили факт обшуків у Фищука.

У березні цього року працівники управління захисту економіки разом із прокуратурою вже проводили обшуки у родини Фищука. Тоді голова ОДА назвав ці обшуки зведенням рахунків.

Нагадуємо:

  • 24 жовтня цього року Кабінет міністрів погодив звільнення голів Київської, Луганської, Чернівецької та Черкаської обласних державних адміністрацій, в тому числі Фищука. 
  • Джерело УП повідомляло, що Фищук почав конфліктувати з партією "Народний фронт", яка має серйозний вплив на регіон.
  • 24 листопада президент Петро Порошенко звільнив Олександра Фищука з посади голови Чернівецької ОДА згідно з поданою ним заявою.
  • Фищук був призначений головою Чернівецької обласної державної адміністрації 5 лютого 2015 року. З 2012 по 2014 роки він був народним депутатом від "Батьківщини", обраним в одномандатному окрузі № 202.