Справа про розкрадання торговельного флоту на 219 мільйонів пішла у суд - НАБУ

Субота, 22 грудня 2018, 16:06

Обвинувальний акт у справі про розкрадання морського торговельного флоту України на понад 219 млн. гривень щодо екс-президента ПрАТ "Сі Трайдент" та екс-директора судновласної компанії скеровано до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті.

Про це 22 грудня повідомили у НАБУ.

"Обом особам інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", - нагадали у Національному антикорупційному бюро. 

За даними слідства, екс-президент ПрАТ СК "Сі Трайдент" (100% акцій належать державі) спільно з колишнім директором компанії "Zealand Holdings Inc." та іншими службовими особами Мінінфраструктури України із порушенням вимог низки законів, використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, впродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торговельні судна "African Lark", "Etna", "Elbrus" та "Everest", передані Мінтранспортом як внесок до статутного фонду АСХК "Сі Трайдент".

"Через зазначені дії державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн", - заявили у НАБУ. 

Досудове розслідування розпочалося у грудні 2015 року після передачі відповідних матеріалів з Генпрокуратури України.

"У січні 2018 року екс-посадовцям "Сі Трайдент" та судновласної компанії повідомлено про підозру. 25 липня підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення", - зазначили у відомстві. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування