Суд знову поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету

Субота, 22 грудня 2018, 21:56
Суд знову поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету
hromadske.ua

Окружний адміністративний суд Києва зупинив наказ МОЗ про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медуніверситету імені Богомольця та заборонив обіймати цю посаду будь-кому, крім Амосової.

Як повідомляє в суботу прес-служба МОЗ, таке рішення суд прийняв 20 грудня.

У міністерстві заявили, що оскаржуватимуть це рішення та звернуться до поліції зі скаргою на суддю, який його прийняв.

У МОЗ назвали рішення Окружного адміністративного суду Києва "прямим свідченням суддівського свавілля".

Там зазначили, що суд фактично вирішив трудовий спір, який не є в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським райсудом Києва.

Крім того, в МОЗ наголосили, що відповідно до закону "Про вищу освіту" МОЗ України є засновником, власником та розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця.

"Натомість суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, та фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій", - йдеться в повідомленні.

"МОЗ України розцінює таке порушення закону, коли суд бере на себе функції власника, загрозливим для правової безпеки країни. Міністерство оскаржуватиме рішення суду та звернеться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю", - зазначили в міністерстві.

Читайте також: Медична "Санта-Барбара": коротка екскурсія конфліктом у медвиші Богомольця

Нагадуємо:

  • 2 жовтня Міністерство охорони здоров'я вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора медвишу Богомольця після того, як поновило її на цій посаді, виконуючи постанову Київського Печерського районного суду від 20 вересня.
  • 20 лютого Амосову відсторонило від посади МОЗ на час службової перевірки. Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів.
  • Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.
  • Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.
  • 25 лютого на підтримку ректора Катерини Амосової оголосили безстроковий страйк, який через 2 дні після початку припинився.
  • Амосова оскаржила своє відсторонення у суді. І 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив ректорку на посаді до початку розгляду її позову до МОЗ по суті.
  • Однак 6 березня вже іншим наказом Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило Амосову.
  • 30 березня комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою.
  • 16 квітня Катерину Амосову звільнили з посади.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування