Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецпредставник США у коаліції проти ІДІЛ подав у відставку

Субота, 22 грудня 2018, 23:12

Спецпредставник США у міжнародній коаліції проти ІДІЛ Бретт Макгурк оголосив про своє рішення піти у відставку.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що Макгурк планував залишити посаду у лютому, але прискорив відставку через рішення президента США Трампа вивести американські війська з Сирії.

Макгурка призначив на посаду спецпредставника США у міжнародній коаліції проти ІДІЛ у 2015 році президент Обама.

"У своєму листі щодо відставки Макгурк підкреслив, що бойовики "Ісламської держави" втікають, але ще не зазнали поразки, і що передчасне виведення військ США з Сирії створить умови, які призведуть до поновлення ІДІЛ", - передає АР.

Нагадуємо:

  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.
  • У Білому домі підтвердили, що США розпочали виведення військ із Сирії на тлі початку нової фази кампанії проти ІДІЛ. За даними ЗМІ, США потрібно 60-100 днів для виведення своїх військових.
  • 20 грудня міністр оборони Джеймс Меттіс заявив про відставку частково на знак протесту через політику президента Трампа.
  • Новина про майбутню відставку Меттіса надійшла після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з’явились повідомлення про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення посадові особи Пентагону та Держдепартаменту США зустріли з опозицією.
  • У заяві про відставку Меттіс висловив стурбованість тим, як Трамп ставився до союзників у НАТО, а також до своїх суперників, таких як Китай і Росія.
  • Трамп у Twitter також похвалився, що "завдав більше шкоди ІДІЛ, ніж усі недавні президенти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування