Україна, Молдова і Грузія засудили агресію РФ у Керченській протоці

Четвер, 27 грудня 2018, 13:17

Україна, Молдова і Грузія засудили військову агресію Росії проти України в Керченській протоці і Азовському морі.

Про це йдеться в спільній резолюції, підписаній Міжпарламентською асамблеєю Україна - Молдова – Грузія, повідомляє видання "Грузия Online".

У документі країни вимагають від Росії звільнити українських моряків і в черговий раз звинувачують Росію в анексії своїх територій.

У документі йдеться, що військова атака Росії на українські кораблі, поєднана з їх конфіскацією та викраденням екіпажів, є грубим порушенням міжнародного права і принципів суверенітету і територіальної цілісності держав.

"Ці дії є продовженням російської політики військової агресії, незаконної окупації територій Грузії, Молдови та України, прямої анексії територій, на які поширюється суверенітет цих держав, збереження і розширення військової присутності і установки незаконного кордону в цих окупованих і анексованих територіях", - йдеться в резолюції .

Міжпарламентська асамблея України, Молдови та Грузії підтверджує безумовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Також парламентарі вимагають від Росії забезпечити вільний рух транспорту через Керченську протоку.

Три країни просять США і ЄС збільшити політичну підтримку державам Східної Європи. У документі також йдеться, що втручання Росії у внутрішні справи трьох держав визнано незаконним і дестабілізуючим для всього регіону і для міжнародної спільноти.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...