Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Циклон Tete піде, прийде Uta, а новорічна ніч буде морозною – синоптик

Четвер, 27 грудня 2018, 16:22
Циклон Tete піде, прийде Uta, а новорічна ніч буде морозною – синоптик

У п'ятницю, 28 грудня, на більшій частині території України йтиме мокрий сніг та дощ.

Про це "Укрінформу" повідомили в Укргідрометцентрі.

"Хмарно. Вночі у західній половині країни, вдень у більшості областей мокрий сніг та дощ, у північних та центральних областях подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с, у Карпатах окремі пориви 15-20 м/с", – йдеться у повідомленні.

Температура вночі становитиме від 1° тепла до 4° морозу, вдень 0-5° тепла; на Чернігівщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Донеччині вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу; на Сумщині, Харківщині та Луганщині вночі 10-15°, вдень 4-9° морозу.

У вихідні, за прогнозом синоптиків, буде хмарно, на дорогах ожеледиця.

29 грудня випадатиме невеликий сніг, у західних та південних областях із дощем.

 

30 грудня у західних, а вдень і в Житомирській, Вінницькій та Київській областях очікується невеликий мокрий сніг, на крайньому заході країни - помірний сніг з дощем. На решті території без істотних опадів.

 

Вітер північно-західний з переходом на південний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень (на заході і вночі) близько 0°; у Сумській, Чернігівській, Харківській та Луганській областях, 30 грудня і в Полтавській та Дніпропетровській областях вночі 7-12°, 30 грудня місцями до 15° морозу, вдень 4-9° нижче нуля.

В останній день цього року очікується невеликий сніг, на заході країни помірний сніг, подекуди з дощем. Перший день нового року принесе слабкий сніг, лише у східних та більшості південних областей буде без опадів.

 

Температура вночі та вдень 1-7° морозу, вночі на Лівобережжі подекуди 9-15° морозу, вдень у південних та протягом доби 31 грудня в західних областях близько 0°.

У Києві та Київській області 28 грудня спостерігатиметься хмарна погода. Вночі буде без опадів, вранці та вдень випадатиме мокрий сніг і дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура у столиці становитиме вночі 1-3° морозу, вдень 2-4° тепла. По області вночі – від 1° тепла до 4° морозу, вдень 0-5° тепла.

Останні вихідні 2018 року у столичному регіоні будуть хмарними, місцями пройде невеликий мокрий сніг, лише вночі 30 грудня без суттєвих опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

На 31 грудня та 1 січня синоптики прогнозують у столиці й Київській області невеликий сніг (1 січня місцями). Температура вночі та вдень становитиме 1-6° морозу.

 

У свою чергу, синоптик Наталя Діденко пише, що "поки Західна Європа та південна її частина завтра перебуватимуть в обіймах атлантичного антициклону Hugo, Україну знову приваблюють циклони та атмосферні фронти":

"28 грудня циклон Tete від нас відчепиться, піде в східному напрямку, проте черговий циклон Uta з північного заходу Європи принесе у відрі свого атмосферного фронту дощі та мокрий сніг. Лише крайній схід України обмежиться просто щільною хмарністю".

Очікуються дощі, можливе також налипання мокрого снігу.

"Хроніка новорічної ночі: вночі 1 січня температура повітря становитиме 0-5 градусів морозу, на північному сході до -7-10 градусів. Невеликий сніг пройде на заході, півночі та у Вінницькій області. На півдні, сході та у більшості центральних областей – без істотних опадів. А поки що зустрічаємо завтрашній циклон", – наголосила Діденко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...