Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У кінці лютого в Генасамблеї ООН відбудуться дебати щодо України

Субота, 29 грудня 2018, 14:40

На кінець лютого 2019 року у Генеральній асамблеї ООН попередньо заплановані спеціальні дебати щодо України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Спеціальні дебати з цього питання (ситуації на тимчасово окупованих територіях України - ред.) попередньо заплановані на кінець лютого наступного року", - заявив дипломат.

Єльченко додав, що можливість призначення таких дебатів з’явилася завдяки включенню восени 2018 року до порядку денного Генасамблеї на 2019 рік окремого пункту, присвяченого питанню України.

"Кожного разу, коли ми хотіли порушити якесь питання у Генасамблеї, нас питали: "А з якого пункту?" Є і загальні пункти, до яких можна було прив’язатися, - підтримання миру і безпеки, мирне врегулювання конфліктів... Але вони всі такі, необособлені. Нам дуже важливо було мати конкретний пункт, який чітко стосується окупованих територій України - Криму та Донбасу. Тепер він є", - зазначив дипломат.

Він зауважив, що рішення про включення цього пункту дуже не подобалося російській делегації, яка щосили намагалася його зупинити.

Водночас Єльченко уточнив, що поки що невідомо, чи будуть ухвалюватися рішення за результатами дебатів, хоч і не виключає такої можливості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...