Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Al Jazeera показала пакети, в яких, імовірно, переносили останки Хашоггі

Вівторок, 1 січня 2019, 04:35

Кадри з камер відеоспостереження демонструють, як в резиденцію консула Саудівської Аравії заносять великі пакети, в яких, імовірно, знаходилися останки журналіста Джамала Хашоггі.

Відеозапис опублікував телеканал Al Jazeera.

Відео показує прибуття групи людей в резиденцію генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі в день, коли Хашоггі був убитий в консульстві Саудівської Аравії, в декількох сотнях метрів від резиденції.

Видно, що дехто з них несе пакети, в яких, згідно з турецькими ЗМІ, могли міститися частини тіла журналіста.

Нагадаємо:

  • Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Пізніше Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста The Washington Post.
  • У листопаді Канада запровадила санкції щодо 18 громадян Саудівської Аравії, яких вважає причетними до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.
  • Саудівська прокуратура стверджує, що журналіста убили після того, як не змогли добровільно переконати його повернутись у Саудівську Аравію.
  • Він був убитий і розчленований всередині консульства.
  • Турецька сторона впевнена, що Хашоггі планували убити заздалегідь, з високою вірогідністю - за вказівкою оточення наслідного принца або й самого принца.
  • У грудні журнал Time назвав людиною року Джамала Хашоггі та кількох інших журналістів, які ризикують через свої професійні обов’язки. Видання вперше назвало людиною року особу, яка вже померла.
  • Журналістів об’єднали під загальною назвою The guardians ("Хранителі").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: