Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія підняла ціну на газ для Вірменії

Вівторок, 1 січня 2019, 07:05

Росія підвищила ціну на газ для Вірменії на 15 дол. З 1 січня 2019 року ціна газу для Вірменії становитиме 165 дол. за 1 тис. куб. м.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

31 грудня в Москві відбулася робоча зустріч голови правління ПАТ "Газпром" Олексія Міллера і в.о. віце-прем'єра Вірменії Мгера Григоряна.

Як повідомляє офіційний сайт компанії "Газпром", відповідно до підписаної додаткової угоди до контракту між ТОВ "Газпром експорт" і ЗАТ "Газпром Вірменія", що визначає ціну поставок газу до Вірменії в 2019 році, ціна російського газу на кордоні Грузії і Вірменії з 1 січня 2019 року становитиме 165 дол. за 1 тис. куб. м.

"ЗАТ "Газпром Вірменія" продовжить роботу з відповідними державними органами уряду Республіки Вірменія з питання структури внутрішніх тарифів на газ", - наголошується в повідомленні.

У той же час в прямому ефірі на своїй сторінці в Facebook виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що, незважаючи на підвищення ціни на газ, "завдяки певним нашим внутрішнім регулюванням ціна на газ для вірменських споживачів не зміниться".

Відзначимо, що згідно з контрактом, дія якого припинилося 31 грудня, російська сторона поставляла Вірменії газ за ціною 150 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадуємо:

  • Влітку 2015 року у Вірменії спалахнули протести, які переросли в масові заворушення. Головною причиною стало підвищення тарифів на електроенергію. Росія контролює близько 80% енергетичного ринку Вірменії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування