Україна подала до Страсбурга правову позицію у кримській справі проти РФ

Вівторок, 1 січня 2019, 09:17
Україна подала до Страсбурга правову позицію у кримській справі проти РФ

У Європейському суді з прав людини зареєстровано документи від уряду України до слухань у об’єднаній кримській скарзі "Україна проти РФ".

Про це повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Іван Ліщина.

Представник уряду зауважив, що Україна передала у Страсбург "позицію щодо анексії та порушень прав людини в Криму для лютневого засідання ЄСПЛ".

За його словами, у підготовці правової позиції брала участь Українська Гельсінська спілка з прав людини та авторитетний британський юрист, королівський адвокат Бен Еммерсон.

Перші слухання у "кримській справі" мають відбутися 27 лютого 2019 року. За підсумками цього засідання, як відомо, Європейський суд з прав людини має ухвалити рішення щодо прийнятності скарги України про т Росії та юридично встановити дату початку фактичного контролю Росії над Кримським півостровом. Україна стверджує, що втратила контроль над Кримом в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року.

Ліщина опублікував у своєму facebook скріншот із захищеної системи комунікації з Судом, де зазначений час подачі – між 17:34 та 17:27.

Повідомлення уповноваженого датоване понеділком 31 грудня. У коментарі "Європейській правді" він зазначив, що саме на 31 грудня був встановлений крайній термін подання комунікації сторін.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...