США офіційно відреагували на отримання Україною Томоса

Четвер, 10 січня 2019, 21:16
США офіційно відреагували на отримання Україною Томоса

Сполучені Штати вважають вручення Томосу про автокефалію Православної Церкви України від 6 січня "історичним досягненням у прокладанні Україною власного шляху в майбутнє".

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"У цей доленосний момент Сполучені Штати підтверджують свою незмінну підтримку суверенної, незалежної України", - йдеться в заяві Помпео.

За його словами, США "зберігають свою тверду позицію на підтримку релігійної свободи, включно із свободою для релігійних громад керувати своїми церковними справами згідно із своїми переконаннями, без зовнішнього втручання".

"Ми вітаємо слова Митрополита Епіфанія про те, що Православна Церква України відкрита для всіх православних віруючих", - додали у відомстві.

У США також закликали урядовців та церковних ієрархів обстоювати толерантність і повагу до свободи представників усіх конфесій сповідувати релігію за своїм вибором.

Читайте також Автокефалія Православної Церкви України: як це було

Нагадаємо:

  • У середу, 9 січня, у Стамбулі усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос про автокефалію Православної церкви України.
  • 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписавдовгоочікуваний томос про автокефалію Православної церкви України.
  • 6 січня у патріаршому храмі святого Георгія у Стамбулі відбулисявручення томосу та божественна літургія, яку спільно відправили вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
  • 7 січня томос уже продемонстрували на святковій божественній літургії у Софії Київській.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування