Після припинення воєнного стану в Україну не пустили понад 800 росіян

П'ятниця, 11 січня 2019, 20:55

За час дії воєнного стану українські прикордонники відмовили в перетині кордону 1651 громадянину Росії, а після його завершення – понад 800 громадянам РФ.

Про це повідомляє 11 січня Державна прикордонна служба України.

Після 26 грудня 2018 року прикордонники продовжують здійснювати посилені заходи безпеки на державному кордоні, лінії зіткнення та адмінмежі з ТОТ АР Крим.

"При цьому під час перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, у тому числі громадянами Російської Федерації, прикордонники постійно відокремлюють групи ризиків і проводять додаткові заходи з метою недопущення в Україну осіб, які можуть бути причетні до провокаційних або неправомірних дії на території нашої держави", – наголошує відомство.

Нагадаємо:

  • З 26 листопада до 26 грудня 2018 року в 10 областях України діяв воєнний стан, який запровадили після захоплення росіянами біля Керченської протоки трьох українських малих військових суден із 24 українцями (моряки і двоє представників Служби безпеки України).
  • Для росіян як громадян країни-агресора в цей час запровадили жорсткіші правила допуску: чоловіків віком 16-60 років не пропускали за винятком гуманітарних цілей. Ці застережні заходи продовжили і після 26 грудня.