Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Нічна варта", "Кохання у великому місті 2": у Держкіно назвали нові заборонені фільми

Четвер, 17 січня 2019, 17:12

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко каже, що в 2018 році в Україні заборонили демонструвати 139 фільмів і серіалів.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Протягом 2018 року у зв’язку з невідповідністю положенням закону України "Про кінематографію" було заборонено для демонстрації 139 фільмів і серіалів", – повідомив він

За інформацією заступника голови Держкіно Сергія Неретіна, вони керувалися здебільшого переліком осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України – так званим "чорним списком" Міністерства культури, який складають на підставі даних СБУ.

У 2018 році цей перелік кілька разів поповнювався новими іменами, зокрема і російських діячів кіно. Серед них – режисер Микита Михалков, актори Володимир Меньшов, Аліса Фрейндліх, Ірина Алфьорова, Олександр Баширов, Леонід Ярмольник та інші.

На запит "Укрінформу" Неретін назвав фільми, що потрапили до переліку заборонених. Серед них – сучасні російські серіали "Штрафбат", "Балада про бомбера", "Останній бій майора Пугачова", "Агент особливого призначення 3", "Заходь – не бійся, виходь – не плач".

А також повнометражні стрічки – "Легенда № 17" про радянського хокеїста Валерія Харламова, "Нічна варта" і "Денна варта" Тимура Бекмамбетова, "Кохання у великому місті 2", "Європейський конвой" та інші.

Зазначається, що не пройшли перевірку Держкіно і перший та другий сезони українського детективного серіалу "Нюхач".

Також у "чорному" списку опинилась низка фільмів з 1990-тих, зокрема "Настя" і "Орел та решка" Георгія Данелії, "Амерікан бой", "На Дерибасівській гарна погода" і "Дитина до листопада".  

З 2014 року через невідповідність положенням закону "Про кінематографію" Держкіно заборонило 778 фільмів та серіалів, в основному, російського виробництва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування