У Мексиці через вибух трубопроводу загинули не менше 20 людей

Субота, 19 січня 2019, 06:40

У Мексиці як мінімум 20 людей загинули і понад 60 були поранені в результаті вибуху трубопроводу. До катастрофи призвела спроба місцевого жителя відкачати бензин з пробоїни.

Про це пише DW.

В результаті вибуху трубопроводу в мексиканському місті Тлауелілпан в суботу, 19 січня, не менше 20 осіб загинули і понад 60 отримали поранення, повідомив в своєму мікроблозі Twitter губернатор штату Ідальго Омар Файад.

Вибух стався поряд з цукрорафінадним заводом Tula. До катастрофи призвела спроба одного з місцевих жителів відкачати бензин з пробоїни в трубопроводі в свою каністру. Як вважає місцева влада, пробоїну виконали раніше викрадачі бензину.

Сили правопорядку оточили територію навколо місця вибуху. Президент країни Мануель Лопес Обрадор заявив, що всі постраждалі отримають допомогу. Жителі, які отримали сильні опіки, будуть перевезені до лікарень Мехіко.

Розкрадання бензину являє собою велику проблему в Мексиці. За даними концерну Pemex, в 2018 році кожні 30 хвилин здійснювалася спроба незаконного відкачування бензину. Губернатор штату Ідальго закликав місцевих жителів припиняти розкрадання бензину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування