На орбіту Землі вивели розвідувальний супутник США

Неділя, 20 січня 2019, 04:34

Ракета-носій Delta IV Heavy у суботу вивела на орбіту супутник в інтересах Національного управління військово-космічної розвідки США.

Про це повідомила компанія United Launch Alliance, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія United Launch Alliance - спільне підприємство корпорацій "Боїнг" і "Локхід Мартін", яке здійснює запуски в інтересах розвідувального співтовариства США.

Зазначається, що ракета стартувала 19 січня о 21:05 за київським часом з  пускового комплексу 6 на авіабазі ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія.

У грудні запуск ракети-носія кілька разів відкладали через технічні проблеми, у тому числі - на останніх секундах відліку.

"Дані про секретний супутник офіційно не розкриваються. Але, за наявною інформацією, на еліптичну полярну орбіту вивели черговий розвідувальний супутник KH-11 Key Hole ( "Замкова щілина") з оптико-електронною апаратурою.

Основне завдання супутника - передача розвідувальному співтовариству США зображень з ультрависоким розширення у режимі реального часу", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що теоретична роздільна здатність апаратури супутника KH-11 - приблизно 15 см. Його головне дзеркало має діаметр 2,4 метра - таке ж, як на американському космічному телескопі "Хаббл".

За розмірами супутник також нагадує "Хаббл" і має довжину 19,5 метрів, діаметр - близько 3 метрів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...