Поліція підозрює, що вибух автомобіля в Ірландії влаштувала "Нова ІРА"

Понеділок, 21 січня 2019, 04:09

Поліція підозрює, що за вибух автомобіля в північному ірландському місті Лондондеррі несе відповідальність "Нова Ірландська республіканська армія".

Про це пише AFP.

"Наша головна лінія розслідування - проти Нової ІРА", - сказав помічник начальника поліції Північної Ірландії Марк Гамільтон.

У неділю в місті були заарештовані двоє чоловіків двадцятирічного віку, в той час як на місці вибуху залишалися загони поліції і військові сапери.

Поліція заявляє, що, на їхню думку, транспортний засіб, що використовувався під час нападу, було викрадено раніше в суботу.

Поліція повідомила, що дзвінок про бомбу було здійснено на гарячу телефонну лінію в Англії, а потім переданий в місцеві правоохоронні органи в Північній Ірландії.

"Ця спроба зірвати прогрес в Північній Ірландії по праву була зустрінута повним засудженням з боку всіх частин суспільства", - сказала держсекретар Північної Ірландії Карен Бредлі.

Нагадуємо:

  • У північноірландському місті Лондондеррі в суботу ввечері вибухнув автомобіль, ніхто не постраждав.
  • Вибух стався біля будівлі місцевого суду в центрі міста. Поліція отримала попередження по телефону, після чого відразу почала блокувати цей район.
  • Місцеві політики заявили, що вибух є терактом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування