Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грабіжник при втечі відстрілювався й отримав кулю від дільничного

Понеділок, 21 січня 2019, 09:45

У Черкаській області дільничний поліцейський переслідував грабіжників – і між ними відбулася перестрілка, одного з підозрюваних затримано.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброскін у Facebook вранці 21 січня.

"Сьогодні вночі з Жашківського району Черкащини від місцевої жительки надійшла інформація дільничному старшому лейтенанту поліції, що невідомі проникають в її будинок. Дільничний разом зі своїм цивільним помічником, місцевим жителем, виїхав за значеною адресою", – зазначив він.

"Після огляду місця події по залишених слідах почав переслідувати злочинців близько 7 км", – повідомляє Аброськін.

"Один зі злочинців зробив постріл зі зброї в дільничного, у відповідь дільничний застосував спецзасіб травматичної дії, поранив підозрюваного, разом з помічником затримали його та доставили до місцевої лікарні", – інформує він.

 

У підозрюваного вилучили "пістолет, набої до нього, маска, перчатки, пластикові хомути".

 

Аброськін подякував дільничному та його помічнику за затримання небезпечного злочинця.

"Щодо інших членів групи, їх затримання – питання часу", – переконаний він.

Департамент Національної поліції інформує, що за подіями в селі Канельські хутори відкрито провадження за ч.3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 с. 15 (Ззмах на злочин), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Жителька Канельських хуторів близько першої ночі повідомила, що в її будинок намагаються проникнути невідомі. Під вікном хтось ходив, а потім спробував відсунути пластикове вікно – а коли жінка увімкнула світло, то у вікно побачила, як хтось тікає.

 

На момент прибуття поліцейського з помічником зловмисники втекли, а сліди вели в поле. Пройшовши близько 7 кілометрів по засніженому полю, поблизу однієї з лісосмуг поліцейський і його помічник побачили чоловіка в камуфляжі.

На вимогу поліцейського зупинитись, чоловік здійснив постріл у бік правоохоронця. У відповідь офіцер поліції застосував спеціальний засіб травматичної дії та поранив нападника.

За даними поліції, напад планувався на житло фермера, а зловмисники "цілеспрямовано йшли грабувати, можливо, катувати господарів заради наживи".

УП, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: