Роскомнадзор відкрив адмінсправи проти Twitter і Facebook

Понеділок, 21 січня 2019, 11:01

У Росії Федеральна служба з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій порушила адміністративні справи щодо американських компаній Twitter і Facebook.

Про це повідомляє 21 січня ТАСС, посилаючись на прес-службу Роскомнадзора.

"Компанії, що управляють соцмережами Facebook і Twitter, надали формальні відповіді на наші вимоги підтвердити локалізацію баз персональних даних російських користувачів у Росії. Вони не містять конкретики ні про фактичне виконання законодавства на поточний момент, ні про терміни виконання даних норм в майбутньому", - пояснюють в Роскомнадзорі.

У зв'язку з цим 21 січня Роскомнадзор заявив, що починає відносно обох компаній адміністративне провадження.

Раніше глава Роскомнадзора Олександр Жаров повідомив, що в грудні 2018 року направив до компаній повідомлення про необхідність дотримання чинного законодавства РФ у галузі призначених для користувача даних.

На цей момент компанії поки не локалізували свої бази даних користувачів у Росії.

За його словами, компанії повинні були надати юридично значимі відповіді, або не відповісти, що означає: "Ні".

У разі негативної відповіді, глава Роскомнадзора пообіцяв порушити адміністративні справи і оштрафувати корпорації на 5 тисяч рублів.

Термін, протягом якого вони повинні будуть локалізувати бази даних, - від шести місяців до року.

Закон про зберігання персональних даних, який набув чинності 1 вересня 2015 року, зобов'язує компанії зберігати і обробляти персональні дані громадян РФ на території Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування