У Чорному морі припинили пошуки 10 моряків з палаючих танкерів

П'ятниця, 25 січня 2019, 15:58

У Росморречфлоті заявили про припинення пошуків десяти моряків з двох палаючих у Чорному морі танкерів, які загорілися 21 січня, оскільки немає надії знайти їх живими.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу відомства Росморречфлота.

"Пошукова операція, яка тривала з 21 по 25 січня, завершена в зв'язку з відсутністю розумної надії знайти когось живими", - сказав співрозмовник агентства.

Повідомляється, що десять з 32 моряків загинули, десять - пропали безвісти, 12 - врятовано.

Нагадуємо:

  • 21 січня два судна під прапором Танзанії загорілися в районі Керченської протоки, на одному з них, за попередніми даними, стався вибух.
  • Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінВОТ) з посиланням на дані Офісу з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) повідомило, що танкери "MAESTRO" і "VENICE" були задіяні в незаконному постачанні газу до Сирії, починаючи з 2016 року.
  • В Азово-Чорноморській філії Морської рятувальної служби Росії заявили, що пожежу на танкерах в Чорному морі не вдається загасити через вихід з ємностей скрапленого газу.
  • Як повідомляв Reuters, одному з суден, що спалахнули в Чорному морі, було заборонено зайти в порт на півдні Росії через санкції США.
  • За даними міжнародних моніторингових систем, танкер "VENICE" вийшов з російського порту "Темрюк" 20 січня, але на момент аварії на судні не працювала система AIS (Automatic Identification System).
  • Те ж саме спостерігалося і на танкері "MAESTRO". Остання інформація про судно зафіксована AIS 9 січня 2019 року.
  • AIS дозволяє не тільки своєчасно реагувати на аварії суден і надавати допомогу постраждалим, а й відстежувати порушення руху суден і незаконний перетин кордонів.
  • Раніше повідомлялося, що при пожежі на танкерах в районі Керченської протоки загинули 14 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування