Помпео: Процес виведення військ США з Сирії триває

П'ятниця, 4 січня 2019, 02:32

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що американські військові почали виходити із Сирії, але не назвав точні терміни цієї операції.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Newsmax, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент Трамп про все чітко заявив у питанні що стосується Сирії. Наші війська йдуть звідти.

Також президент сказав, що нам потрібно продовжувати кампанію по боротьбі проти ІДІЛ", - зазначив Помпео.

Водночас держсекретар США не повідомив конкретних даних про процес виведення військ з Сирії та про графік - він пояснив, що не хоче, що противники отримали доступ до такої інформації.

За совами Помпео, Сполучені Штати продовжать кампанію з протистояння діям Ірану на Близькому Сході. 

"Ми продовжимо працювати над реалізацією цих цілей. Просто ми доб'ємося всього цього, коли наших військ не буде в Сирії", - сказав він.

Політик додав: Вашингтон має намір переконатися, що військові Туреччини "не влаштують курдам бійню" в Сирії.

Нагадаємо:

  • У грудні президент США оголосив, що він наказує вивести з Сирії американські війська - приблизно 2 тисячі військовослужбовців.
  • Трамп заявив про перемогу над терористичною "Ісламською державою" в Сирії, хоча бойові дії в окремих районах тривають.
  • Критики стверджували, що виведення військ США підуть на користь Ірану і Росії, які підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.
  • Газета New The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації, що Трамп погодився дати військовим близько 4 місяців на виведення американського військового контингенту з Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування