Трамп пригрозив продовжити "шатдаун" на місяці або роки – лідер демократів

П'ятниця, 4 січня 2019, 20:17
Трамп пригрозив продовжити шатдаун на місяці або роки – лідер демократів

Лідер Демократичної партії у Сенаті США Чак Шумер заявив, що президент США Дональд Трамп пригрозив йому продовжити "шатдаун" на місяці або на роки.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер розповів, що він попросив президента Трампа "відкрити уряд і дати нам продовжити" переговори, на що, за словами Шумера, Трамп пригрозив продовжити частковий шатдаун "на місяці або навіть роки", якщо необхідно", - пише агентство.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News