Соціолог пояснила рейтинг Зеленського розчаруванням виборців

Вівторок, 8 січня 2019, 21:53

Відносно високий рівень підтримки в опитуваннях шоумена Володимира Зеленського як кандидата в президенти свідчить про розчарування людей в політиках.

Таку думку висловила директорка аналітичного Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в ефірі програми Громадського "Нині вже".

"Це свідчить про розчарування людей в політиці та політиках. Як б сказала, що принаймні в опитуванні це певна реакція — та хоч би Зеленський, аби не ви. Це певним чином голосування проти всіх", — сказала Бекешкіна.

Вона додала, що говорячи про нові обличчя в політиці, люди бачать "добре розкручених людей".

"А Зеленський — тому що він відомий, відомий серіал "Слуга народу". І, власне, коли 66% вважають, що нам потрібні нові політичні лідери, а коли питають, а кого ви бачите такими лідерами, то бачать людей, які добре розкручені — це з телебачення", — зазначила директорка аналітичного центру.

Читайте також: Межа жарту. Як Зеленський готується до виборів

Нагадуємо:

  • Згідно з результатами останнього соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з  соціологічною службою Центру Разумкова, Юлію Тимошенко підтримують 16,1% тих, хто збирається брати участь у виборах президента, Петра Порошенка - 13,8%, на третьому місці Зеленський - 8,8%.
  • В новорічну Зеленський заявив, що висуває свою кандидатуру на пост президента України.
  • Виборчий процес на виборах президента України стартував 31 грудня.
  • Володимир Зеленський, попри те, що фігурував у соцопитуваннях щодо рейтингів кандидатів у президенти, до останнього не коментував, чи планує висувати свою кандидатуру. В інтерв'ю, яке з'явилося 25 грудня, Зеленський повідомив, що "думає" про свій похід на вибори: "Я думаю, що може бути - так". Також він висловився щодо розв'язання конфікту на Донбасі, зазначивши, що з Росією з цього приводу "доведеться домовлятися".
  • У листопаді він вперше прокоментував результати соцопитувань, відповідно до яких він поступиться президентським місцем лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко у другому турі.
  • З 2016 року в Україні існує партія "Слуга народу", яка раніше називалася "Партія рішучих змін" і була перейменована у 2017 році. Головою політсили став Іван Баканов. Партія не має нерухомості та коштів, але має Вищу раду партії, повні тезки членів якої пов'язані зі студією "Квартал-95" Зеленського.
  • В Україні також відомий серіал "Слуга народу", створений студією "Квартал 95". У ньому вчитель історії Василь Голобородько, якого грає Зеленський, стає президентом України і намагається чинити не так, як зазвичай робили політики.