Слідство: Манафорт обговорював "мирний план" щодо України з Килимником

Середа, 9 січня 2019, 00:17

Колишнього політтехнолога "Партії регіонів" та голову передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта підозрюють в обговоренні "мирного плану" щодо України з росіянином Костянтином Килимником.

Про це повідомляє Голос Америки.

Помилка команди захису Манафорта, яка не спромоглася правильно зафарбувати частини свого подання до суду, дозволила американським ЗМІ дізнатись про раніше невідомі підозри спеціального прокурора США Роберта Мюллера щодо колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа.

У поданні до суду, частина якого за узгодженням мала бути прихована (традиційно частини тексту "заливаються чорним"), команда захисту припустилась технічної помилки. Якщо виділити зафарбовані чорним рядки на сторінках подання та скопіювати їх у вікно редактора Notepad, форматування, застосоване до тексту, зникає і можна прочитати текст, який адвокати мали приховати.

З тексту подання стає зрозуміло, що Мюллер звинувачує Манафорта у передачі даних опитувань громадської думки під час президентської кампанії 2016-го року його бізнес-партнеру Костянтину Килимнику, якого підозрюють у зв'язках із російською розвідкою.

У документі також йдеться про те, що Манафорт та Килимник обговорювали "мирний план для України" під час зустрічі у 2016-му році. В обох випадках захист Манафорта стверджував про те, що Манафорт не може пригадати деталей зустрічей та спілкування.

Американські журналісти повідомили, що Килимник та Манафорт обговорювали "мирний план" відмінний від того, який свого часу намагався передати Адміністрації США український народний депутат Андрій Артеменко.

Невідомо, який саме план обговорювали Килимник та Манафорт.

Оглядачі прокоментували і можливу значимість інформації про те, що підозрюваний у зв'язках з Росією Килимник отримував дані опитувань громадської думки у США напередодні виборів президента.

"Чого б Манафорт ділився даними опитувань з росіянами, якщо не для того, щоб допомогти їм налаштувати роботу кампанії на підтримку Трампа у соціальних мережах? Потенційно це значний доказ змови", - твітує американський політичний аналітик Макс Бут.

Нагадуємо:

  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".
  • Окружний суддя США призначив дату вироку для Пола Манафорта на 8 лютого 2019 року. Суд планує винести вирок щодо Манафорта в рамках першого судового процесу, де його звинувачують у банківському шахрайстві і ухиленні від сплати податків.
  • У серпні журі присяжних визнало Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...