Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У члена Ради Федерації РФ забрали звання "почесного громадянина Харкова"

Понеділок, 11 лютого 2019, 16:40

Росіянина Олександра Шишкіна за позовом прокуратури позбавили звання "почесний громадянин міста Харкова", оскільки він активно підтримав збройну агресію проти України.

Про це у понеділок повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Вказується, що міськрада присвоюючи це звання у 2014 році, не врахувала, що Шишкін, будучи членом Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації, підтримував документи щодо анексії Криму Росією.

"Більше того, він проголосував за прийняття постанови Ради Федерації "Про використання Збройних Сил Російської Федерації на території України", - повідомляє прокуратура.

"Наведені обставини вказують на свідому негативну суспільно-політичну діяльність цього громадянина Російської Федерації щодо держави Україна, яка містить потенційну загрозу державній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, а також сприяє терористичній діяльності та окупації територій нашої держави", - заявили в прокуратурі.

Нагадаємо:

  • 6 серпня 2014 року Харківська міськрада більшістю голосів присвоїла звання "Почесний громадянин Харкова" вісьмом особам, серед яких член комітету Ради Російської Федерації з оборони і безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю Олександр Шишкін.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...