Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дзвінка Путіна достатньо, щоб дати доступ на Донбас, – Німеччина в ООН

Середа, 13 лютого 2019, 08:18

Достатньо лише одного дзвінка президента Росії Володимира Путіна, аби Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримала безперешкодний доступ на окупованому Донбасі. 

Про це заявив постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

Він нагадав, що перший пункт Комплексу заходів говорить про "негайне і всеосяжне припинення вогню з 15 лютого 2015 року", передає УНІАН.

"Цей режим припинення вогню ніколи не відбувся, тому що російські військові були насправді праві: вони не були спроможними взяти Дебальцеве до того часу, який був вказаний в договорі, і їм знадобилося декілька днів. Тому замість того, аби був режим припинення вогню, російські військові продовжували, поки вони врешті решт не окупували Дебальцеве", – сказав Хойзген.

Він додав, що в України не було довіри до Росії, що вона виконуватиме свою частину Мінських угод, після захоплення нею Дебальцевого.

"Тому, ми бачили до сьогоднішнього дня не було відведення важкого озброєння", – сказав посол Німеччини.

Також він послався на дані Спеціальної моніторингової місії, що спостерігачі не мають вільного доступу до об'єктів на окупованій території Донбасу. 

"І Росія підтримала минулого року "вибори", які відбулися 11 листопада. Це знову демонструє, що Росія не готова слідувати Комплексу заходів", – наголосив Хойзген. 

Він додав, що Німеччина і Франція продовжують бути активними й підтримувати в Нормандському форматі усі зусилля з метою встановлення режиму припинення вогню і знаходження рішення.

"Ми також готові підтримати місію ООН, яка обговорювалася. Мандат, запропонований для неї Росією, що миротворці ООН мають захищати СММ ОБСЄ, – я думаю, що це жарт, оскільки для того, щоб вони мали вільний доступ і пересування, – для цього лише знадобиться один телефонний дзвінок від російського президента", – наголосив Хойзген. 

"Ми готові до (миротворців) ООН, але вона (організація) повинна мати серйозну місію ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування