Новини дня: Зеленський попереду, Тимошенко судиться з Порошенком

Середа, 20 лютого 2019, 21:28

Володимир Зеленський має найбільшу підтримку виборців, Юлія Тимошенко судиться з Петром Порошенком через незаконну агітацію, Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази — новини, які були актуальні 20 лютого.

Про рейтинги

Серед українців, які збираються брати участь у виборах президента, найбільшу підтримку має комік Володимир Зеленський, на другому місці чинний президент Петро Порошенко, трійку замикає лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Якби вибори до Верховної Ради відбулися у найближчу неділю, то до парламенту мали б шанс потрапити 6 партій.

Так, партію "Слуга народу" готові підтримати 18% тих, хто піде на вибори, ВО "Батьківщина" – 15,4%, Блок Петра Порошенка "Солідарність" – 14,9%, "Громадянську позицію" – 8%, "Опозиційну платформу – "За життя" – 6,6%, Радикальну партію Олега Ляшка – 5%.

Про Порошенко та Тимошенко

Шостий апеляційний суд Києва відкрив провадження за позовом кандидата у президенти, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до кандидата у президенти та діючого очільника держави Петра Порошенка щодо незаконної агітації.

Зазначається, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції  Березенко", скуповує голоси.

Про рекламу у Facebook

Соцмережа Facebook у середині березня посилить політику розміщення користувачами реклами стосовно виборів президента в Україні.

Нові правила передбачають жорсткішу ідентифікацію осіб, які розміщують таку рекламу.

Про Мангера

В Службі безпеки заявляють, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Про інші важливі новини

В ДК "Укроборонпром" повідомили, що ДП "Шепетівський ремонтний завод"  розпочинає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню "Верба" та пускової установки для "Вільхи".

Президент Петро Порошенко на засіданні в Генасамблеї ООН назвав точну чисельність військових і зброї РФ на окупованих територіях України.

Миргородський міськрайсуд Полтавської області визнав депутата Миргородської міськради від "Радикальної партії Ляшка" Хачатура Хачатряна винним у вбивстві колеги від ВО "Свобода" Олега Супруненка і засудив його до 10 років в’язниці.

Період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації зі знижкою у 50% вирішили не продовжувати, закінчивши його 22 лютого.

У червні "Укрзалізниця" запустить поїзд із закарпатського міста Мукачева до словацького міста Кошице.