Мангер уже двічі відмовився дати свідчення у справі Гандзюк – СБУ

Середа, 20 лютого 2019, 16:30
Мангер уже двічі відмовився дати свідчення у справі Гандзюк – СБУ

В Службі безпеки заявляють, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Про це йдеться в повідомленні СБУ від 20 лютого.

СБУ зазначає, що в ході судового засідання Мангер неодноразово наголошував на готовності надати показання слідству з приводу пред’явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти експертне дослідження з використанням комп’ютерного поліграфа.

"Однак, 15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України", – наголошують в СБУ.

За даними спецслужби, 20 лютого 2019 Мангер повторно відмовився від пропозиції слідчого дати покази.

"Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа", – наголошують в СБУ.

Орган досудового розслідування також закликав сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, "необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України".

Читайте також: Справа Гандзюк: це тільки початок?

Безкарність вбиває. Ким була і за що боролась Катя Гандзюк

Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Нагадаємо:

  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
  • Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн.
  • Мангер звинувачення відкидає, а на суді заявив, що Гандзюк нібито співпрацювала з СБУ, а напад буцім організував генерал СБУ Данило Доценко.
  • Адвокат Мангера вніс заставу і голова облради вийшов на волю.
  • 18 лютого голова обласної ради Херсонської області вийшов на роботу.
  • 19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на запобіжний захід підозрюваному Мангеру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування