В Україні стартувало серійне виробництво реактивних систем "Верба" і "Вільха"

Середа, 20 лютого 2019, 13:37
В Україні стартувало серійне виробництво реактивних систем Верба і Вільха

В ДК "Укроборонпром" повідомили, що ДП "Шепетівський ремонтний завод"  розпочинає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню "Верба" та пускової установки для "Вільхи".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби концерну.

Зазначається, що перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже у цьому році.

За даними "Укроборонпрому", РСЗВ "Верба" була розроблена ДП "Харківське конструкторське бюро ім. О.О. Морозова" і її цифрові системи дозволяють екіпажу керувати вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджання в автоматичному режимі з кабіни.

"Боєкомплект цієї РСЗВ складається з 40 122-мм реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км. Натомість, перезарядка повного пакету займає лише 10 хвилин", - йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що використання цифрових систем управління вогнем дозволило у рази скоротити час для відкриття вогню, а завдяки новій системі стабілізації платформи, вдалось значно підвищити точність.

"Окрім того, на "Вербу" встановлені сучасні системи цифрового зв‘язку для захищеної передачі інформації. У поєднанні із високопрохідним шасі від "КрАЗ", це забезпечує високу бойову ефективність та мобільність "Верби" на полі бою", - заявили у Держконцерні.

 
Заряджаюча машина РСЗВ "Верба"

Повідомляється, що крім "Верби" на ДП "Шепетівський ремонтний завод" у цьому році розпочинається серійне виробництво пускової установки реактивної системи "Вільха", розробленій у ДККБ "Луч" у тісній кооперації з іншими підприємствами "Укроборонпрому" у рамках стратегічної програми "Ракетний щит".

Зазначається, що"Вільха" є далекобійним високоточним ракетним озброєнням, що дозволяє знищувати противника на значній відстані з мінімальною похибкою, завдяки використанню спеціальної системи наведення з можливістю коригування траєкторії у польоті.

 
"Вільха"

За даними Концерну, ця система дозволяє під час залпу наводити всі 12 ракет, калібром 300-мм, на різні цілі, що забезпечує абсолютно новий рівень бойової ефективності, який дозволяє знищувати стратегічно важливі об‘єкти у широкому секторі обстрілу та глибині оборони противника за мінімальний час.

Нагадаємо:

  • Раніше у Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що за 2018 рік було розроблено, продемонстровано та направлено на випробування декілька десятків нових та модернізованих зразків озброєння, військової техніки та їх основних складових частин.
  • 16 січня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про основні показники державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...