Депутату загрожує строк за держзраду через футбол із сепаратистами

П'ятниця, 1 березня 2019, 16:47

Співробітники Служби безпеки оголосили підозру в державній зраді одному з депутатів Берегівської районної ради, який повіз команду із Закарпаття на так званий "чемпіонат з футболу" серед команд з невизнаних держав.

Про це 1 березня повідомляє прес-служба СБУ.

Слідство вважає, що депутат райради у червні 2018 року організував участь фейкової "збірної Закарпаття" у "чемпіонаті" з футболу невизнаних республік.

"Депутат безпосередньо формував команду з вихідців із Закарпатської області, які тривалий час грали за професійні футбольні клуби різних країн. Він забезпечив їх формою та сприяв широкій інформаційній кампанії турніру, чим створював загрозу національній безпеці нашої держави", - встановили правоохоронці.

У СБУ з’ясували, що спортсмени виступали у формі з комбінованим логотипом герба, прапора, контурної карти Закарпатської області в поєднанні з державною символікою сусідньої європейської країни.

"Емблема фейкової збірної містила символи, які можна розцінити як декларування претензій та посягань на територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні відомства.

Відзначається, що депутату районної ради оголосили підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада).

За даними Mukachevo.net, організував закарпатську команду Karpatalya депутат Берегівської райради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш.

 

Нагадаємо:

  • 10 червня 2018 року в Лондоні пройшла вирішальна гра чемпіонату світу з футболу під егідою КОНІФА – федерації футбольних асоціацій, до якої входять збірні невизнаних держав, залежних територій, національних меншин, народів без власних держав, а також збірних, які не входять до складу ФІФА.
  • У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть команди так званих "ДНР" і "ЛНР".
  • 4 червня Федерація футболу Закарпаття заявила, що не має жодного стосунку до чемпіонату світу для команд невизнаних утворень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування