Сімнадцята акція "жовтих жилетів" зібрала у Франції понад 28 тисяч учасників

Неділя, 10 березня 2019, 03:38

МВС Франції оголосив увечері в суботу, що в 17-й акції руху "жовтих жилетів" в цілому по країні на 18:00 за місцевим часом брали участь 28,6 тис. осіб, з них - 3 тис. в Парижі.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Це стало найнижчим показником з початку руху в листопаді минулого року. Минулої суботи на той же час владою було зареєстровано 39,3 тис. Учасників у Франції і 4 тис. - в столиці.

Щоразу ці офіційні цифри оскаржуються "жовтими жилетами", які вважають, що влада навмисне занижує масштаб маніфестацій, щоб принизити значення руху.

ЗМІ повідомляють про провал одного з головних протестних заходів 17-ї акції "жовтих жилетів" - "сидячого страйку" на Марсовому полі, яка повинна була тривати всі вихідні, але швидко згорнулася без масової підтримки.

За даними телеканалу BFMTV, в ході основної маніфестації кілька десятків погромників проникли до лав учасників, і поліцейські застосували проти них водомети.

Телеканал TF1 повідомив про затримання поліцією 40 осіб в цілому по Франції, в тому числі, 19 - в Парижі.

Маніфестації "жовтих жилетів" проходили в суботу також в Ліоні, Безансоні, Страсбурзі, Ліллі, Бордо, Монпельє, Авіньйоні та ще ряді французьких міст.

Протести почали водії, незгодні з підвищенням мит на пальне. Влада винесла вироки 1800 учасникам протестів "жовтих жилетів". Ще близько 1400 людей очікують на винесення вироку. 10 осіб загинуло у інцидентах, пов'язаних з протестами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News