У "Нацкорпусі" заявили про п'ятьох "викрадених" після сутичок у Черкасах

Неділя, 10 березня 2019, 19:05

У "Національному корпусі", представники якого напередодні брали участь в акціях у Києві та Черкасах, заявляють про зникнення п'ятьох своїх активістів. 

Про це йдеться у повідомленні "НК - Черкащина" у Facebook. 

"10 березня зникло сім активістів Національного корпусу. Їм розбили авто, із застосуванням сили викрали. Поліція повідомляє лише про двох затриманих, вдома у яких проходять обшуки - Дмитро Кухарчук та Антон Братко", - заявили у "Нацкорпусі".

При цьому раніше другим затриманим у Нацкорпусі називали не Антона Братка, а Євгена Свиридова. 

"Де інші 5 осіб - ми не знаємо, тому говоримо про викрадення. Разом з тим їх авто перебуває на території райвідділу поліції (вул.Пастерівська, 104)", - зазначають націоналісти. 

У зв'язку з цим ввечері 10 березня представники "Нацкорпусу" планують провести акцію під відділенням поліції, де будуть "вимагати пояснень, куди зникли активісти".

Також у Нацкорпусі повідомили, що затриманий Дмитро Кухарчук - голова Черкаської облорганізації "НК" та член вищої ради партії. 

"З початку російсько-української війни Кухарчук долучився до лав добровольчого батальйону "Азов", брав участь у визволенні Маріуполя, Мар'їнки, в Іловайській та Широкинській операціях. Нагороджений відзнакою НГУ за службу, у Черкасах відкрив соціальну спортивну залу Ambroscrossfight SportClub та молодіжний центр Ambros HUB, а також є ведучим на черкаському телеканалі Antenna", - повідомили в організації.  

Нагадаємо,

  • У суботу представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі".
  • Під час акції сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців. 
  • Представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де у суботу перебував президент України Петро Порошенко і намагалися прорватися до нього під час його виступу зі сцени. 
  • У поліції заявили, що внаслідок спроби представників Нацкорпусу прорватися до президента постраждали 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий.
  • За фактом подій у Черкасах відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.
  • У неділю зранку у поліції заявили, що кількість постраждалих правоохоронців зросла до 22.
  • 10 березня двох підозрюваних в організації сутичок із поліцією у Черкасах було затримано, вдома у одного з них проводилися обшуки