Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція заявила про затримання організаторів сутичок у Черкасах

Неділя, 10 березня 2019, 14:33
Поліція заявила про затримання організаторів сутичок у Черкасах
Скріншот з відео поліції

У неділю затримано двох підозрюваних в організації сутичок із поліцією в центрі Черкас у суботу, коли представники Нацкорпусу намагалися прорватися до президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє поліція Черкаської області.

"Сьогодні, 10 березня, в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за фактом подій на площі Дружби народів в Черкасах, - затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказаних осіб затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

"На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення даним громадянам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", - додали в поліції.

Водночас представник Черкаського Нацкорпусу Костянтин Мірошниченко повідомив у Facebook, що поліція затримала голову черкаського обласного осередку партії Дмитра Кухарчука, а також Євгена Свиридова "та інших активістів Нацкорпусу".

"Прийняли жорстко, розбили автомобілі, зараз проводять обшуки без свідків", - заявив він.

Нагадаємо:

  • У суботу представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі".
  • Під час акції сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців. 
  • Після цього представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де перебував у суботу президент і намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів. 
  • У поліції в суботу ввечері заявили, що внаслідок спроби представників Нацкорпусу прорватися до президента Петра Порошенка під час виступу в Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий.
  • За фактом подій у Черкасах відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.
  • У неділю зранку кількість постраждалих поліцейських зросла до 22. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування