Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банкову до Порошенка прийшов Нацкорпус: "Свинарчуків - за ґрати"

Субота, 9 березня 2019, 13:59
На Банкову до Порошенка прийшов Нацкорпус: Свинарчуків - за ґрати
фото - Дмитро Ларін, УП

Представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під адміністрацію президент з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі". 

Як повідомили у Нацкорпусі, з Майдану до АП учасники пройшли "кількатисячною колоною". 

"Ми йдемо до президента, щоб донести йому просту річ - Свинарчуки, які грабують країну, мають сидіти за ґратами", -  заявили учасники акції. 

Також вони нагадали свої вимоги, які озвучували раніше під час акції біля будинку Гладковського-молодшого: взяти під варту та арештувати рахунки і майно екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників "схеми" - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені злочини, призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету строки позбавлення волі з конфіскацією майна, а також оприлюднити матеріали усіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету  у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом. 

На розі вул.Банкової зосереджено кордони екіпірованих силовиків, які повністю заблокували підходи до АП. 

У Нацкорпусі заявили, що під час акції у натовпі було застосовано сльозогінний газ. 

Зазначимо, 9 березня президент Петро Порошенко перебував у Каневі, де вручив Національні премії ім.Шевченка, а згодом поїхав до м.Черкаси, де взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку.  

У відділі комунікації поліції Києва заявили, що біля АП учасники колони "намагалися клеїти наліпки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку та спробували прорвати кордон правоохоронців".

"Активістів закликали не порушувати порядок, працювали співробітники поліції діалогу. На цей час ситуація спокійна. Поліцейські та військовослужбовці продовжують нести службу у центральній частині столиці", - повідомили правоохоронці. 

Більше фото з місця подій дивіться на сторінці УП у Facebook.

 
фото - "нацкорпус"
 
 
 
 
 
фото - дмитро Ларін, УП

Читайте також: 

Розслідувач Леся Іванова про кейс Гладковського: У нас не було мети робити щось "під вибори"

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • Гладковський-старший закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у розслідуванні дані та заявив про тимчасове припинення своїх повноважень.  
  • Гладковський-молодший заявив, що подасть до суду на журналістів програми "Наші гроші" через оприлюднене розслідування, в якому він фігурує. 
  • Президент Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної у розслідуванні журналістів.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонивдиректорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання. 
  • У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ. 
  • Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з РФ.
  • Тимчасово відсторонений від посади перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, "штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів" і її намагаються використовувати у виборчій кампанії".
  • 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО та заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром". 
  • 7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...