"Свинарчуків за ґрати!": Нацкорпус висунув Порошенку ультиматум

Понеділок, 11 березня 2019, 14:34

Політична партія "Національний корпус" має намір продовжувати акції протесту, поки винні в розкраданні оборонної сфери не будуть покарані.

Про це заявив лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький на брифінгу 11 березня, присвяченому подіям із проривом членів націоналістичних угрупувань до президента Петра Порошенка.

"Ми не будемо зупинятися в акціях "свинарчуків за грати!", а для нас – не дві людини з таким прізвищем, а абсолютно будь-яка скотина, яка краде на українській оборонці. Ми не будемо зупинятися, доки ці люди не сядуть за грати", – сказав Білецький, не уточнивши прізвищ.

В свою чергу керівник центрального штабу НК Родіон Кудряшов стверджує, що після подій у Черкасах, кількість охочих приєднатись до акції "збільшилась у 3 рази".

"Ми дали Порошенку тиждень. Щоб він використав останнє дієво право в Україні: взяв телефонну слухавку і наказав своїм лакеям – суддям і прокурорам – взяти себе в руки і заарештувати цих покидьків. Якщо цього не буде, наш наступний крок: субота 16 березня Майдан Незалежності", – заявив Кудряшов.

За його слова наступна акція націоналістів "буде вже без політичної символіки та прапорів".

"Куди ми підемо після подій на Майдані, ви дізнаєтесь на місці. З фантазією в нас нормально. І ми впевнені, що все у нас вийде", – додав Кудряшов.

Нагадаємо:

  • 9 березня представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", в яких звинувачують оточення президента, зокрема батька і сина Гладковських (колишнє прізвище Свинарчуки).
  • Під час акції сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
  • Представники Нацкорпусу вирушили також до Черкас, де у суботу перебував президент Петро Порошенко і намагалися прорватися до нього під час його виступу зі сцени.
  • У поліції заявили, що внаслідок спроби представників Нацкорпусу прорватися до президента постраждали 22 поліцейських.
  • За фактом подій у Черкассах було відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.
  • 10 березня двох підозрюваних в організації сутичок із поліцією у Черкасах було затримано, вдома у одного з них проводилися обшуки.
  • У "Національному корпусі" заявили про зникнення п'ятьох своїх активістів після акцій протесту.