Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гітлер’югенд по-російськи: загонами "Юнармії" збираються заполонити всю РФ

Вівторок, 12 березня 2019, 11:03

На підприємства російського оборонно-промислового комплексу розіслали пропозиції про створення загонів військово-патріотичного руху "Юнармія" для "розвитку юнармійського руху".

Про це російському виданню "Комерсант" розповіли джерела, причетні до реалізації державного оборонного замовлення РФ.

"У середині лютого на підприємства розіслали лист, в якому з посиланням на вказівку начальника військових представництв Міноборони РФ полковника Олега Степанова доручалося "продовжити роботу з розвитку юнармійського руху на підприємствах ОПК", - цитують у виданні слова джерел.

У документі, який є в ЗМІ, уточнювалося, що на кожному підприємстві ОПК потрібно створити юнармійські загони і "організувати на наявних об'єктах соціально-культурного та спортивного призначення роботу юнармійських військово-патріотичних секцій, гуртків і клубів".

У відомстві також просили підприємства ОПК відзвітувати про виконану роботу.

У виданні звернулися до Міноборони РФ і "Юнармії" з проханням прокоментувати інформацію, але поки не отримали відповіді.

Також за даними заступника начальника головного штабу руху Олени Слєсаренко, "до 75-річчя Перемоги у 2020 році планується збільшити чисельність "Юнармії" до 1 млн осіб".

Представники Міноборони РФ вважають, що до 9 травня 2019 року в рядах "Юнармії" буде 500 тисяч дітей.

Нагадаємо:

  • У лютому в Росії обговорювався лист заступника командувача військами Східного військового округу полковника Олександра Манакова, в якому говорилося про те, що всі діти офіцерів від 8 до 18 років повинні бути в рядах "Юнармії".
  • Відмова від вступу в загін повинна була розглядатися як нерозуміння військовослужбовцями держполітики в сфері патріотичного виховання.
  • Тоді Міноборони РФ оголосило про службову перевірку, результати якої офіційно не повідомлялися.
  • В анексованому Севастополі на базі міського Будинку офіцерів окупанти створили "Будинок Юнармії", де російські військові навчатимуть школярів поводитися зі зброєю.
  • Рух "Юнармія" в РФ створили в 2015 році за ініціативою міністра оборони Сергія Шойгу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування