У Сумах від кору померла породілля

Середа, 20 березня 2019, 13:41
У Сумах від кору померла породілля

24-річна жінка, яка на вихідних народила немовля у Сумському перинатальному центрі, померла внаслідок ускладнень від кору.

Про це "Українській правді" повідомив начальник Управління охорони здоров’я Сумської обладміністрації Сергій Бутенко.

"24-річна жінка потрапила у Сумський обласний перинатальний центр минулої середи. Вона була на 39-му тижні вагітності. Поступила з симптомами задишки, температури, в неї був висип на шкірі", - сказав він.

За словами Бутенка, хвора поступила через окремий вхід в окрему боксовану палату, народила дитину.

"У п’ятницю у неї лабораторно підтвердили кір. Ознаки дихальної недостатності збільшувалися, тому зібрали консиліум обласних фахівців, діагностували також двобічну пневмонію – ми можемо розцінювати це як ускладнення від кору, призначили лікування, забезпечили всіма препаратами, проте сьогодні зранку жінці стало гірше. Близько години працювали реаніматологи, але врятувати її не вдалося", - сказав керівник Управління охорони здоров'я.

За його словами, 21 березня будуть результати патологоанатомічного дослідження, і тоді  буде відома точна причина смерті породіллі.

Бутенко додав, що немовля у вівторок у задовільну стані доставили до сумської обласної дитячої лікарні.

"Дитина перебуває в інкубаційному періоді кору, тому ми не можемо сказати, чи вона хворітиме на кір, але наразі вона здорова, симптоматики кору не має", - розповів він.

За словами Бутенка, після того, як лабораторно підтвердили діагноз "кір", він підписав наказ про закриття Обласного перинатального центру на карантин до 5 квітня.

"Жінки, що там були, залишились, але нових ми не приймали. Цим наказом ми спрямували жінок до сумського міського пологового будинку, де додатково залучили сили і засоби", - сказав чиновник.

Він додав, що це перший випадок материнської смерті в області цього року.

"У нас по області з початку року було 96 випадків захворюваності на кір, 12 випадків минулого тижня, але серед породіль – це був перший випадок", - підсумував Бутенко.  

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування