Новини 26 березня: підкуп штабу Порошенка та відсутність "нормального" кандидата

Вівторок, 26 березня 2019, 21:01

"Сітки" для підкупу виборців пов'язані з оточенням Порошенка, українські вибори непокоять Захід, а суд з подачі заводу Коломойського може забрати в держави 7 млрд — новини, що були актуальні 26 березня.

Про Порошенка та "сітки" підкупу

Розслідувачі з‘ясували, що громадські організації, які під виглядом соціальних опитувань провели збір особистих даних виборців для підкупу, пов’язані із заступником начальника штабу Порошенка — депутатом від "БПП" Березенком.

Про занепокоєння Заходу

"Немає жодного кандидата, якому б спокійно можна було сказати "Так", — агенція Reuters пише, що європейські дипломати занепокоєні трійкою лідерів президентських перегонів в Україні.

Про соцмережі

Соцмережа Facebook видалила понад 1,9 тис сторінок, груп та профілів, що пов'язані із Росією, — деякі їхні матеріали стосувалися війни на сході України, анексованого Криму та патріотизму.

А от з Telegram-каналу "Української правди" нікого не видаляють — там ми постійно щось пояснюємо та жартуємо. Приєднуйтеся!

Про інші важливі новини

"Щоб домогтися полегшення життя людей", — так Юрій Бойко прокоментував свою зустріч із Медведєвим у Москві. Також кандидат у президенти заявив, що має "чіткий і зрозумілий план відновлення миру" — саме це, за словами Бойка, "відрізняє його від інших".

Правоохоронці повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки "Батьківщини" понад 2,2 млн грн, — нею виявилася киянка, її мати працює у "Приватбанку".

Російський злодій у законі, якого затримали у Польщі, незаконно отримав українське громадянство — правоохоронці виявили, що деякі працівники міграційної служби за хабарі виготовляли закордонні паспорти в обхід порядку.

Підприємство Коломойського просить суд заборонити НАБУ  визнавати недійсними угоди фігурантів справ про корупцію. Держава втратить близько 7 млрд грн, якщо суд задовольнить позов.

Лоукостер Wizz Air оголосив про відкриття рейсу з Києва до німецького Лейпцига — літатиме двічі на тиждень.